Den zdraví

Zastáváte názor, co je zdravé to není dobré? Děti z mateřské školy Mariánské náměstí už ví, že tomu tak rozhodně není! Na vlastní chuť si zkusily zdravou zmrzlinu z tofu a chia semínek, výborné sušenky a buchty z vloček a ovoce, ,,zelenou pomazánku“ na chlebech ze semínek. K pití se podávalo kozí mléko či kyška z tibetské houby a mnohem a mnohem dalšího.

Dne 5.4. jsme společně oslavili Den zdraví. Tento den byl vyvrcholením celého týdenního projektu Zdravá 5. V odpoledních hodinách probíhala ochutnávka všeho zdravého. Velké díky patří celému kolektivu mateřské školy a rodičům, kteří se ve velkém počtu podíleli na tomto slavnostním menu. Děkujeme i těm, kteří přispěli třeba jen tím, že na slavnost vzali své děti, aby se společně přesvědčili, že nejen v ovoci a zelenině je síla, že existuje spousta dalších surovin.

Mnoho z dětí pomáhalo doma připravit něco chutného a zdravého. To je důkaz toho, že MŠ a rodiče tvoří tým, který táhne za jeden provaz a máme společný cíl – zdravé a spokojené dítě.

Marie Johaníková, MŠ mariánské nám.